LOGIN
Home » Qytetari amerikan që drejtoi ushrinë serbe – Milan Panic

Qytetari amerikan që drejtoi ushrinë serbe – Milan Panic

by Kukes Post
0 comment

Ky është qytetari amerikan Milan Panić: kryeministër dhe ministër i mbrojtjes i Republikës Federale Jugoslave 1992-1993 në një kohë kur gjenocidi kundër boshnjakëve muslimanë kishte filluar, ndërsa ai kundër kosovarëve po planifikohej. Milani ishte qytetar amerikan dhe i besuar i ngushtë i qeverisë amerikane, dhe ky rast ishte ndoshta unik në botë kur një qytetar i një shteti të huaj bëhej kryeministër i një shteti tjetër të pavarur, duke shkelur edhe kushtetutën jugoslave.

Besoj se ky emër mjafton për të parë se çfarë roli ka pasur Amerika në luftën kundër muslimanëve të Ballkanit dhe e kuptojmë mirë se kush e ka themeluar e kontrolluar Jugoslavinë ndërsa presidenti i asaj kohe, Slobodan Milošević, ishte bankier për nga profesioni dhe mik i ngushtë i Amerikës, që udhëtonte shpesh në New York.

Britanikët dhe amerikanët – armiqtë tanë më të mëdhenjë sot, të vrasin natën e të qajnë ditën.

Ky është Milani: miku i madh i Amerikës dhe agjenti i CIA-s që u emërua kryeministër i Jugoslavisë. Kjo është esenca. Pjesa tjetër është teatër për fëmijët para gjumit.

Sabri Lushi

You may also like

Our Company

Kukes Post

About Links

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Latest News

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Kukes Post