Home » Establishmenti fetar si zgjatim i establishmentit politik

Establishmenti fetar si zgjatim i establishmentit politik

by Kukes Post
0 comment

Shpesh establishmenti fetar duhet parë si zgjatim i establishmentit politik dhe duhet trajtuar me të njejtën mënyrë, në mos edhe më ashpër, sepse është pikërisht establishmenti ideologjik që i paraprinë korrupsionit, padrejtësisë, shkatërrimit, dhe degradimit, që më pas politika e vazhdon, aq më tepër në një kohë kur shteti ka kontroll shumë të madh në përzgjedhjen dhe promovimin e establishmentit fetar e ideologjik.

Politikës dhe shtetit gjithmonë i intereson kontrolli i establismentit fetar. Kjo nuk është gjë e re. Kjo është një e vërtetë e çdo kohe dhe çdo regjimi. Problemi i kohës sonë është se shteti sillet sikur është i shkëputur nga feja, dhe kështu që establishmenti fetar bëhet edhe më i rrezikshëm sepse luan një rol që njerëzit nuk janë të vetëdijshëm për të.

Gjithësesi, lusim Allahun e Madhëruar – Udhëzuesin dhe të Drejtin, që në përfundim të këtij muaji të begatë të nxerrë nga ne një brez, që nuk është si paraardhësit tanë, që përpiqet për drejtësi, që e refuzon padrejtësinë, që e refuzon zullumin e pushtetit, që ndriçohet me dritën e Kur’anit dhe e përhap atë në shoqëri, që promovon të drejtën e të vërtetën në shoqëri, një brez me djem a vajza të sinqertë – larg nga errësira e padrejtësisë dhe interesave, të cilët e kuptojnë rolin e tyre vendimtar në shoqëri, një brez që gjen balancën mes materiales dhe shpirtërores.

Me pranimin e kontributit të çdo kujt dhe falenderimit të tyre – të të gjithë atyre që ishin para nesh, që ishin pionerë në përhapjen e fesë e drejtësisë, gjithashtu duhen pranuar edhe problemet me qëllim që të rregullohen ato.

Në këtë aspekt, establishmenti fetar nuk duhet përjashtuar nga përgjegjësia e kritika, sidomos nga përgjegjësia politike, apo nga afirmimi që i bëjnë zullumit të pushtetit, direkt apo indirekt.

Kur’ani nuk është zbritur për t’ia fërkuar shpatullat pushtetit, interesit, e zullumit, por për të shërbyer si Udhëzim, Sqarim për Udhëzimin, dhe Standard, pikërisht përballë zullumit, padrejtësië, paganizmit, shtypjes, shfrytëzimit ekonomik, shpërndarjes së padrejtë të burimeve natyrore, mashtrimit e gënjeshtrës – që promovohet parësisht nga politika dhe pushteti, dhe përballë edhe ndryshkjes së establishmentit fetar.

 

Sabri Lushi

You may also like

Our Company

Kukes Post

About Links

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Latest News

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Kukes Post