Home » Ndryshe nga sekularizmi britanik, feja islame është fe gjithëpërfshirëse dhe natyrore

Ndryshe nga sekularizmi britanik, feja islame është fe gjithëpërfshirëse dhe natyrore

by Kukes Post
0 comment

Ndryshe nga sekularizmi britanik, feja islame është fe gjithëpërfshirëse, natyrore, dhe që prek të gjitha aspektet e jetës, ashtu sikurse ajo ka për qëllim të përmbush të gjitha nevojat e njerëzve – shpirtërore, fizike, fiziologjike, sociale dhe politike.

Në fund të fundit, qëllimi i madh i Islmit është ta shpëtoj njeriun në kuptimin më të plotë të fjalës, duke e çuar tek Zoti, e në proçes, kjo ofron disiplinimin më të mirë të jetës.

Feja islame e shikon çdo njeri si të rëndësishëm, jo si një numër statistikor, apo si barrë politike.

Sekularizmi britanik, nga ana tjetër, është ideologji e një soji krejt tjerër, i cili ka si qëllim kryesor kontrollin e njerëzve. Është ideologji pragmatiste, mashtruese, shtypëse, që i konsideron njerëzit si barrë politike, si shifra statistikore, që duhet bërë çdo gjë që është e mundur për t’i zaptuar e kontrolluar.

Prandaj nuk duhet me u habitur nëse sekularizmi britanik përdor vetëm mashtrime, tallje, humbje kohe, shpik kriza, i zgjidh ato, i sjell përsëri në skenë, i ndërlikon çështjet politike në maksimum, krijon proçedura e burokracira pafund sepse kjo ideologji ka vetëm një qëllim: kontrollin e njerëzve dhe humbjen e kohës.

Ma habit fakti se sa shumë njerëz ka mashtruar kjo ideologji djallëzore dhe e mbrapshtë.

Sabri Lushi

 

You may also like

Our Company

Kukes Post

About Links

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Latest News

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Kukes Post